Om mig 

Isabella Frost Bergman

Min resa

Jag började yoga för mer än 10 år sedan, men det var först i samband med en långvarig utmattning som jag för några år sedan upptäckte yogan på riktigt. Sedan dess har jag dykt djupare och djupare in i yogans värld, och jag upphör aldrig att förundras över vilket fantastiskt verktyg yogan är. Den har blivit min passion och jag brinner för att få dela med mig av den till andra.

Utbildning

Jag är såväl Yoga Alliance- som Yoga Alliance Professionals-certifierad och -registrerad hathayogalärare. Jag är också certifierad medlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt och beräknar att under 2021 vara RYT 500-certifierad hos Yoga Alliance.

Jag har framförallt utbildat mig för Eleonora Ramsby Herrera, E-RYT 500 och YACEP hos Yoga Alliance samt Senior Yoga Teacher hos Yoga Alliance Professionals. Eleonora har undervisat och utbildat i yoga internationellt på heltid under många år och drivit egna studios i Lissabon och London. 

Sedan 2020 vidareutbildar jag mig i traumaanpassad yoga, rytmik och rörelse för Josefin Wikström, även hon E-RYT 500 och RCYS hos Yoga Alliance. Josefin är licensierad yogaterapeut och har arbetat heltid som yogautbildare mot traumautsatta folkgrupper de senaste 15 åren. Hon har bl.a. varit med och utvecklat Kriminalvårdens och rättspsykiatrins yogaprogram och undervisar bl.a. yoga i fängelser världen över genom Prison Yoga Project. 

Jag har även utbildat mig för flera andra lärare, som t.ex. Sara Hoy i yoga, vetenskap och forskning. Sara är verksam yogalärare (E-RYT 500 och YACEP). Hon doktorerar inom fysisk aktivitet och hälsa på Gymnastik- och Idrottshögskolan samt har arbetat i forskningsprojekt inom yoga vid Karolinska Institutet.

Utöver yogalärarutbildningarna har jag en jur. kand. från Stockholms universitet. Jag utbildade mig under många år till domare i hovrätt och vid olika tingsrätter, men har även arbetat på advokatbyrå och tillsynsmyndighet. 

Under min utmattning ifrågasatte och omvärderade jag det mesta i mitt liv, och jag bestämde mig för att lämna juristyrket för yogan. Det var inget lätt beslut att fatta men med yogans hjälp har jag vågat följa mitt hjärta och välja den väg som känns rätt för mig. Det finns en enorm glädje i att få leva fullt ut och den glädjen har jag nu med mig varje dag. För det är jag evigt tacksam. Min önskan är nu att genom yogan ge andra människor förutsättningar att göra detsamma.