Om mig 

Min yogaresa

Jag provade yoga för första gången 2008. Under några års tid yogade jag sporadiskt för att jag tyckte om det - jag kände mig så lugn efter varje klass.

Några år senare hamnade jag i en livskris med utmattning, ångest & nedstämdhet som följd. Av en slump blev jag rekommenderad en yogastudio. Den blev min livlina & den plats där jag upptäckte yogan på riktigt.

Jag påbörjade så småningom en grundutbildning i hathayoga, & en lång resa i personlig utveckling som vände upp & ned på det mesta i mitt liv. Sedan dess har jag dykt djupare & djupare in i yogans värld genom många vidareutbildningar, egen yogapraktik & undervisning av yoga.

Jag upphör aldrig att förundras över vilket fantastiskt verktyg yogan är för livet. Jag använder mig av den på olika sätt i vardagen varje dag - den är ett ovärderligt stöd för att hantera livets alla utmaningar, i stort som smått. För yogan är jag evigt tacksam.

Utbildning

Jag är registrerad yogalärare hos Yoga Alliance (RYT500) med mer än 600 timmars certifierad utbildning inom hathayoga, yoga & vetenskap, yoga nidra & traumaanpassad yoga (TAY). En förteckning över mina utbildningar finns längst ned på sidan. Jag är också medlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Utöver yogalärarutbildningarna har jag en jur. kand. från Stockholms universitet, 2003-2007. Jag utbildade mig under många år till domare i hovrätt & vid olika tingsrätter. Jag har också arbetat på advokatbyrå & skolmyndighet. Sedan några år tillbaka har jag lämnat juristyrket för att arbeta med yogan.

Förteckning över genomförda yogalärarutbildningar

170 tim. Licenceringsutbildning i Traumaanpassad Yoga & kroppsbaserade metoder (TAY 300), Josefin Wikström, 2022-pågående (färdig hösten/vintern 2023)

30 tim. Teacher Training Course in Yoga Nidra - Yogic Sleep, Jennie Wadsten & Melanie Cooper, 2022

60 tim. Vidareutbildning i Traumaanpassad Yoga som stöd (TAY 130), Josefin Wikström, 2021-2022

 70 tim. Grundutbildning i Traumaanpassad Yoga (TAY 70), Josefin Wikström, 2020-2021

100 tim. Advanced Yoga Training - Transformational Learning and Teaching, Eleonora Ramsby Herrera & Franziska Boehm, 2020-2021

 19 tim. Continuous Professional Development Course in teaching methodology and in how to offer feedback and mentoring to yoga students, Eleonora Ramsby Herrera, 2019

15 tim. Continuous Professional Development Course with a particular focus on the five koshas, Eleonora Ramsby Herrera, 2019

 15 tim. Yoga & vetenskap, Sara Hoy, 2019

100 tim. Continuous Professional Development Course for yoga teachers - The Subtle Practice, Eleonora Ramsby Herrera, 2018

200 tim. Hatha Yoga Teacher Training, VillaVi Yogastudio, 2017-2018