Min yogafilosofi

Ordet yoga kommer från sanskrit och betyder "att förena". Det är precis vad yogan gör. Den förenar vår fysiska kropp med vår subtila kropp - vårt inre, vår energikropp och vårt sinne. Men den förenar mer än så. Den skapar tillhörighet och förenar människor oavsett etnicitet, bakgrund, identitet, förutsättningar och personlighet. Den sammanför den enskilda individen med det större alltet - med andra människor, djur och natur. Och den bygger på värden som tillit, öppenhet, tacksamhet, medkänsla, acceptans och medveten närvaro.

Yoga skapar utrymme för att växa och leva fullt ut. Den tillåter dig att känna, utforska och vara i din kropp. Den ökar din rörlighet, tränar din uppmärksamhet, stärker dina muskler samt ger dig återhämtning och vila, för att bara nämna några av alla fördelar. Samtidigt gör den så mycket mer än det till en början uppenbara. Den skalar bort de yttre lagren - ytan - och tar fram din kärna - ditt inre. Här finns din intuition, din magkänsla och din medfödda vishet - Du i din renaste form. Yogan sätter ditt ego åt sidan för att ge plats åt själen. Den stärker din självbild, ökar din självkänsla och bygger upp dig inifrån, om du tillåter den. Stegvis skapar yogan förutsättningar för dig att förenas såväl med dig själv som med dem och det som finns runt omkring dig.

Yoga är en livsfilosofi som syftar till att skapa balans och självinsikt. Den fungerar som ett ankare, en plats att återvända till. Och den skapar frihet, i kroppen, sinnet och själen.

Detta är min uppfattning om potentialen i den yoga jag undervisar. Det kan vara annorlunda för dig. Välkommen att bilda dig din egen uppfattning!